Theorie en praktijk

Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met rijlessen. Je kunt dan ook een tussentijdse toets doen. Als je 17 bent, kun je praktijkexamen auto doen. Als je vóór je 18e slaagt, moet je tot je 18e rijden met een coach naast je. In dat geval heb je naast je rijbewijs ook een Begeleiderspas nodig.

Theorie examen

Voor iedere rijopleiding is het van belang dat je de theorie leert en daar het bijbehorende examen voor aflegt. Het theorie examen kunt je zelf boeken door hier te klikken en de theorieboeken heb ik beschikbaar in mijn webshop.

Autorijlessen

Ik geeft les in de vorm van een stappen plan en zo leer ik je autorijden stap voor stap. Dit geeft meer structuur aan de rijopleiding en zo is het voor de leerling duidelijk waar hij / zij zich begeeft op dat moment. Ik werk met een leerlingkaart, deze kun je te allen tijde opvragen bij mij. Hierop zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding. Ook staat op de kaart waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat.

Toetsen en Examens

Tussentijdse Toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

Praktijkexamen

Ben je klaar voor je praktijkexamen na het volgen van je lessen. Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden. Een praktijkexamen bij het CBR is als volgt opgebouwd:

  • De duur is in totaal 55 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:
    • Voor het examen
    • Op het parkeerterrein
    • De examenrit (ongeveer 35 min)
    • De uitslag
Faalangst praktijkexamen

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je een faalangstexamen doen bij het CBR. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen.

  • Duur: in totaal heb je 1 uur en 20 minuten de tijd.
  • Daarvan is 35 minuten voor de examenrit.
  • De overige tijd is voor een time-out en rust.
  • Je moet precies hetzelfde kunnen als bij het gewone rijexamen.
  • Het examen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.  Meer info